Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας αποτελεί τη βασική αρχή φροντίδας του προσώπου. Απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και σμήγμα έχουμε μια τέλεια, καθαρή επιδερμίδα, έτοιμη να δεχθεί τις περιποιήσεις μας, απορροφώντας όλα τα δραστικά συστατικά που θα της προσφέρουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, εφαρμόζεται με σκοπό την ελαχιστοποίηση της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος και την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών αυτής, όπως φραγή πόρων, ακμή, έντονη λιπαρότητα και θαμπή επιδερμίδα.
Ο σωστός καθαρισμός είναι η προϋπόθεση ενός υγιούς δέρματος και δεν πρέπει να «αφήνεται» αβασάνιστα στα χέρια του οποιουδήποτε.
Ένας πλήρης βαθύς καθαρισμός, πραγματοποιείται συνήθως 3-4 φορές το χρόνο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το αποτέλεσμα διατηρείται με την σωστή καθημερινή φροντίδα στο σπίτι. Προϋποθέτει τη λήψη αναλυτικού προσωπικού ιστορικού του ατόμου που θα τον δεχτεί και περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
Στάδια θεραπείας:

  • Καθαρισμός προσώπου: Απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν ή αφρίζον καθαριστικό ανάλογα τις ανάγκες του δέρματος.
  • Peeling προσώπου: Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.

 Προετοιμασία για την εξαγωγή σμήγματος: 

 • Με εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν το σμήγμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας με σκοπό την διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις.
 • Με χρήση ατμόλουτρου, στην περίπτωση προετοιμασίας με vapeur (κλασικός και διαχρονικός τρόπος προετοιμασίας του δέρματος). Εφαρμογή όζοντος για αντιμικροβιακή προφύλαξη όταν κρίνεται απαραίτητο.
 • Εξαγωγή σμήγματος. Διάνοιξη των πόρων και απομάκρυνση του σμήγματος με το χέρι (χρήση γαντιών).
 • Αποθεραπεία με υψίσυχνα ρεύματα. Αντισηψία,αντιμικροβιακή προστασία και ενίσχυση της άμυνας του δέρματος.
 • Εξειδικευμένα προϊόντα( μάσκες και serum ) με καλμαντική, ενυδατική και αναπλαστική δράση προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του κάθε δέρματος.
 • Τοποθέτηση ενυδατικής κρέμας και αντηλιακής προστασίας.

Καταρρίψτε τους πέντε μύθους που σχετίζονται με το βαθύ καθαρισμό.

 • «Ο καθαρισμός αφήνει στο δέρμα δυσάρεστες κοκκινίλες και σημάδια».
  Ο καθαρισμός αφήνει το δέρμα λείο και καθαρό. Μια υπεραιμία που δημιουργείται, θεωρείται εντελώς φυσιολογική μετά την διάνοιξη και υποχωρεί μέσα στο πρώτο 24ωρο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε δύο 24ωρα και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει μόνιμα σημάδια!
 • «Ο βαθύς καθαρισμός ανοίγει τους πόρους».
  Ο καθαρισμός δε ανοίγει τους πόρους γιατί αν και βαθύς δεν είναι εν τω βάθει. Οι πόροι διαστέλλονται από δερματική προδιάθεση και από την μακροχρόνια παραμονή του σμήγματος σε αυτούς.
 • «Ο καθαρισμός είναι επίπονη διαδικασία».
  Είναι φυσικό η πίεση του δέρματος κατά την εξαγωγή του σμήγματος να δημιουργεί μια ενόχληση χωρίς να φτάνει σε υπερβολικό βαθμό. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η ανοχή στον πόνο είναι υποκειμενική. Όπως επίσης είναι διαφορετική ανάλογα με την σωματική και την ψυχολογική μας κατάσταση. Με τη σωστή προετοιμασία του δέρματος και την αποφυγή εφαρμογής του καθαρισμού σε μέρες που η ανοχή μας στον πόνο είναι μικρότερη (πχ. κατά την έμμηνο ρήση) η διαδικασία είναι πολύ ανεκτή.
 • «Οι άνδρες δεν χρειάζονται καθαρισμό».
  Ο βαθύς καθαρισμός, αποτελεί φροντίδα που απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, διότι η σκόνη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας και η έκκριση σμήγματος φράζουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει, δημιουργώντας την αναγκαιότητα του καθαρισμού και στα δύο φύλα.
 • «Δεν επιτρέπεται να πραγματοποιείται καθαρισμός σε νεαρή ηλικία»
  Το πότε θα ξεκινήσει ο έφηβος ή η έφηβη τον καθαρισμό, εξαρτάται από την ποιότητα της επιδερμίδας και το πόσο έντονη είναι η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων του. Επειδή όμως η εφηβεία είναι άρρηκτα δεμένη με ορμονικές μεταβολές θεωρείται σχεδόν δεδομένη η αύξηση παραγωγής σμήγματος τη συγκεκριμένη περίοδο.
  Όχι απλά επιτρέπεται, αλλά κάποιες φορές επιβάλλεται ο καθαρισμός, προκειμένου να αποφευχθεί το φράξιμο των πόρων και περαιτέρω μικρομολύνσεις και βλάβες ακμής.

 

 Δείτε επίσης   Ανάπλαση Προσώπου με IPL Laser   Ραδιοσυχνότητες RF  Μεσοθεραπεία Προσώπου 

Ξέρετε ότι οι Ραδιοσυχνότητες RF κάνουν φυσική ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης για το γέμισμα των ρυτίδων?

 

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες στο 210 72 11 557 χωρίς καμία υποχρέωση 

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφή στο newsletter του freshbeauty.gr. Εγραφτείτε στην λίστα newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα.

Επικοινωνια

Τηλ/Fax:  210 72 11 557 
Email:       info@freshbeauty.gr 
Website:  www.freshbeauty.gr
Ιφικράτους 6, 11633 Παγκράτι Αθήνα